Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı

Antep Fıstıklı Oturtma Tatlısı
1/2 paket baklava yufkası
250 gr Tereyağ
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada eritilir.
Hazır baklava yufkasından bi tane alınarak tezgaha serilir.
Üzerine erimiş tereyağ fırça yardımıyla her yerine sürülür.
İkinci yufka birinci yufkanın üstüne eşit  gelicek şekilde serilir ve tereyağ aynı şekilde sürülür.
Üçüncü yufkayada ikinci yufkanın üzerine serilip yağlanır.
 Dört yemek kaşığı  çekilmiş antep fıstığı üç kat yağlanmış baklava yufkasının üzerinin her yerine gelicek şekilde serpilir.
Dikdörtgen olan yufkanın kısa kısmında başlayarak rulo yapılır.
Rulo iki parmak kalınlığında kesilerek tepsiye yerleştirilir.(Bir rulodan on tane çıkıyor)
Bu işlemi tepsi dolana kadar uygulayalım.
Üzerine kalan tereyağı dökülür.
Baklava yufkası paketinin tarifinde tatlı tepsisini fırına vermeden önce suyla ıslamayı önermiş.
Bende üç avuç suyla ısladım.
Fırnda kızarana kadar pişirlir.
Şerbeti önceden kaynatıp soğutulur.
Soğuyan antep fıstıklı oturtma tatlısı soğuk şerbetlenerek ikram edilir.
Bu ölçüler küçük boy tepsi İçin.
Kalan yufkayı tekrar kullanmak için  buzlukta sakladım.
Çıtır çıtır ağızda eriyen tatlı sevenler için hem kolay hem çok lezzetli .

Afiyet Olsun

Yorumlar

  1. tatlı çok güzel görünüyor afiyet şifa olsun mutlu bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Of OF NASIL OLMUŞ...Ağzım sulandı...Şu baklava yufakası bir mucize..Bende severek kullanıyorum,hem lezzetli hem pratik..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. oyyy oyyyyy yeme de yanında yatttt... :)

    YanıtlaSil
  4. Çook güzel bayılırım böyle tatlılara :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder