Keçi Boynuzu Kurabiyesi Malzemeleri
125gr margarinYarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı keçi boynuzu unu1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kabartmatozu
Un
Üzeri İçin
Susam
Yumurta akı
Hazırlanışı
Margarin tavada eritilir ve ılınınca tüm malzemelerle birlikte özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
Keçi boynuzu kurabiyesi hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlaklar yapılır.
Bu kurabiyeler önce yumurta akına bulanır sonra hafif bastırarak susama bulanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir(45 tane çıkıyor).
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Rengi kakaolu gibi oluyor dikkatli pişirmekte fayda var.
Nefis aroması olan ağızda dağılan keçi boynuzu kurabiyeleri servise hazır.
Tadı pastane kurabiyeleri gibi denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun
ilk defa keçi boynuzu unu duydum nereden temin edebiliriz bu unu aktarlardan mı?ayrıca ellerine sağlık nefis olmuş görüntüleri...
YanıtlaSilellerine sağlık sağlıklı bir kurabiye
YanıtlaSilsevgiler
Keçiboynuzuna bayılırım kurabiyeside harika ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilkeçi boynuzunun çok faydalı olduğunu ve kan yaptığını biliyorum...
YanıtlaSilbu kurabiyelerden mutlaka yemek lazım...
canım ellerine sağlık...
Ellerine sağlık. Keçiboynuzlu unu henüz denemedim. Bu tarifi görünce denemek şart oldu. Sevgiler.
YanıtlaSilkeçi boynuzu kurabiyenizi çokbeğendim
YanıtlaSilellerinize sağlık görüntü süper eminim tadıda muhteşemdir
YanıtlaSilsevgili lezzet sarayı ben aktardan aldım tazesiyle çekerek satılıyo kolay gelsin sevgiler
YanıtlaSilbeğenen arkadaşlara ayrıca teşekkürler
mmmmmmmmmmmmmmmm tam benlik canım.
YanıtlaSilellerine sağlık yiyip kanlanayım:)
İlk kez duyduğum bir tarif.. Ellerinize sağlık şahane..
YanıtlaSil