Hüsniye Hanım Böreği (Afyon Böreği)

Hüsniye Hanım Böreği Malzemeleri
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 talı kaşığı tuz
Un
Aralarına sürmek İçin 
250 gr margarin
İç Malzemeleri
2 demet pazı
1 kuru soğan
1 kase lor
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Nane
1 çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
Su,sıvıyağ,tuz ve un karışımıyla hamur elde edilir.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur on eşit bezeye ayrılır.
Bezeler tek tek merdane ve un yardımıyla  tabak büyüklüğünde açılır.
Açılan bezeler tek tek yumuşak margarinle her tarfına gelicek şekilde yağlanır ve kare bohça şeklinde katlanır. 
Kare bohça şeklinde on beze buzdolabına konulur.
Bu arada iç hazırlanır.
Pazılar ve naneler yıkanır,ince doğranır.
Soğan incecik çintilir.
Yeşillikler ve soğan baharatlanarak tüm malzeme elle ovulur,sıvıyağ peynir eklenen iç son defa karıştırılır
Buzdolabından çıkardığımız bezeler tekrar merdane un yardımıyla açılır.
Tam ortasına uzunlamasına bol iç malzeme konulur.
Boşta kalan kenarlarını malzemenin üzerine koyarak kapanır 
Dikdörtgen şeklini alan Afyon börekleri fırın tepsisine dizilir.
Kızarana kadar pişen börekler sıcak sıcak servise sunulur.
Afiyet Olsun

Afyon yöresine ait diğer bir börek tarifi
Mercimekli börek

Yorumlar

  1. http://yemektarifisiteleri.gen.tr/ sitemizden ve sosyal platformlardan tariflerinizlerinizi daha çok kitleye ulaştırmak adına paylaştık, çalışmalarınızın devamını ve güzel tariflerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder